Dagboek van een Lezer Deel 1

Hippe jurkjes, kleurrijke bikini’s en heel veel lol. De zomer is weer in het land en ik ben er klaar voor. Nou, ja bijna dan. Want die leuke jurkjes en bikini’s vragen natuurlijk wel om een beetje zelfvertrouwen. En daar ontbreekt het nog aan. De kerstdagen zijn al een half jaar geleden gepasseerd, maar er is toch nog wel wat blijven “plakken”. Want tja, die feestdagen, daar had ik toen ook al zoveel zin in. Het was zo gezellig en al het eten was zo lekker, en vooral heel veel. En daar word ik dus nu nog steeds aan herinnerd als ik in de spiegel kijk.

Maar ik heb een plan. En dit keer gaat het echt lukken. Ik ga afvallen. Neen, niet van de trap, maar op de weegschaal. Er moeten, er zullen en er gaan minstens 8 zorgvuldig opgebouwde luxe kilo’s moeten verdwijnen. Als sneeuw voor de zon, zeg maar. Ik weet ook al precies hoe ik het ga aanpakken. Ik laat me door niets of niemand afleiden. Ik ben een vrouw met een missie, en mijn doel is in zicht. Hoewel het nu nog een klein puntje is aan het einde van een verre tunnel; ik ga er voor!

Ken mezelf

Ik heb alle opties overwogen om mijn afslankstrijd te voeren. Maar ik moet eerlijk zijn tegenover mezelf en geen wonderen verwachten door de dingen te doen die niet bij mij en mijn levensstijl passen. Iedere dag sporten is natuurlijk het beste dat ik zou kunnen doen, maar dat wordt niks. Ik heb alle cliché excuses bij de hand. Ik heb het te druk, ik schaam me in de fitnesszaal en vooral, het duurt zo lang voordat ik resultaat zie. Dus de volgende optie: gezonder eten. Ja, dat kan ik wel. Wat meer groenten en iedere dag een stukje fruit, dat lukt me wel. Maar of dat nou meteen die acht kilo’s zal laten “smelten”? Ik durf het te betwijfelen. Dus, ik ga voor de “combi-aanpak”. Ik ga echt gezonder eten (net al een heerlijke portie zoete aardbeien gegeten, zonder suiker inderdaad), ik ga meer bewegen (ik loop iedere dag naar de groenteboer in de straat voor mijn dagelijkse portie vitaminen) en, ik ga shaken! Neen, niet alleen maar op de zwoele Samba-grooves uit Brazilië, maar ik ga vermageren met eiwitshakes. Iedere dag 8,5 minuten lopen naar de winkel (en ook weer terug) voor mijn dagelijkse portie vers fruit en 2 super-eenvoudige-iedereen-kan-het-maken eiwitshakes met een lekker aardbeien- of chocoladesmaakje. Hallo zomer, ik kom er aan!