Dagboek van een Lezer Deel 2: Afvallen met Shakes

Vandaag start ik met mijn dieet. Acht zorgvuldig opgebouwde kilo’s moeten er af. Nadat ik alle afslankopties zorgvuldig heb overwogen, ben ik tot de conclusie gekomen dat een afslankprogramma met shakes voor mij de ideale aanpak is. Makkelijk te bereiden, lekker van smaak en vooral, snel resultaat!

Optimist

De aardige juffrouw in de winkel die de shakes aan me verkoopt, vertelt glunderend van trots dat zij eenzelfde afslankprogramma heeft gevolgd en dat de kilo’s er af zijn “gevlogen”. Nou, als ik haar perfecte figuurtje (maatje 36) bekijk, durf ik enigszins te betwijfelen of wij het over eenzelfde traject hebben (van maat 40 naar…). Maar ach, ze bedoelt het goed. Ik neem me voor de zekerheid toch maar voor om de volgende voorraad bij een andere winkel in te slaan, want ik houd er rekening mee dat de kilo’s er bij mij niet zo makkelijk van af zullen “vliegen”. Ik ga wel een keertje terug naar die aardige verkoopster als ik trots en blij het eindresultaat kan laten zien. Voorlopig zal ze dus niet op me moeten rekenen.

Hoewel het misschien niet zo lijkt, ben ik toch heel erg optimistisch ingesteld over mijn nieuwe afslankavontuur en ben ik absoluut vastbesloten om te vermageren. Ik loop iedere dag trouw 8,5 minuten naar de fruitboer om de hoek (en ook weer 8,5 minuten terug) voor mijn dagelijkse portie verse vitamientjes. En ik heb de handleiding voor het bereiden van de shakes al drie keer gelezen. Ik had nooit gedacht dat het zo eenvoudig zou zijn. Ik dacht steeds dat er nog een stukje tekst ontbrak of dat ik iets had overgeslagen, maar neen, het is echt zo simpel:

  • kies een smaak (chocolade, aardbeien, vanille, banaan, enz. enz.)
  • voeg er een beetje water, (magere) melk of yoghurt aan toe
  • goed roeren
  • en klaar!

Bananen

Ik ga vandaag voor een bananendag. Ik heb al 2 bananen gegeten (ja, vanochtend zelf gehaald, lopend!) en ik kies nu voor een bananenshake. Dankzij de perfect afgemeten porties kan ik eigenlijks niets mis doen. Ik voeg er water aan toe, even flink roeren, en proeven maar. Het ruikt lekker (naar bananen) en ik moet bekennen, het smaakt ook prima. Naar bananen natuurlijk, maar op een heerlijk verfrissende manier. Het is niet een bizar mengsel dat je een droge mond bezorgt en waardoor je je afvraagt waar je aan bent begonnen.

afvallen door bananen en meer

Neen, het bevalt prima. Afvallen met shakes, iedere dag een stukje wandelen, vers fruit en natuurlijk heel, veel water. Dit is het voor mij. Beste juffrouw met maatje 36, ik kom er aan!