Een nieuw dieet

Het beginnen van een nieuw dieet is voor veel mensen al genoeg om er gewoon niet eens aan te gaan beginnen. Je weet dat je negen van de tien keer toch meteen weer zult terugvallen in je oude gewoontes waardoor je niet afvalt en in de meeste gevallen zelfs extra aankomt. Niet meteen het ideale beeld wanneer je het over een dieet hebt wel? Het is tijd om het over een andere boeg te gaan gooien, tijd om te starten met iets wat je nog niet eerder geprobeerd hebt, en om in het proces je voedingspatroon aan te passen.

Het eiwitdieet

De eerste fase van de meeste eiwitdiëten bestaat uit enkele dagen alle maaltijden vervangen door een shake. Je zult deze fase in eerste instantie lastig vinden en onwennig, maar je zult je vol voelen en geen behoefte hebben aan tussendoortjes. Wanneer je dit wel hebt kan je er altijd voor kiezen om een gezonde snack te eten zoals radijsjes of bleekselderij. Op die manier help je meteen met de kauwreflex die veel mensen missen tijdens de eerste fase. De tweede fase van het dieet vervangt nog twee maaltijden per dag, je gaat dus een maaltijd weer normaal eten. In de meeste gevallen zal dit het avond eten zijn, waarbij het verstandig is als je op je koolhydraten blijft letten en veel eiwitten aan je voeding toe blijft voegen. Het derde stadium is nog een shake blijven gebruiken, en er zijn mensen die dit voor een langere periode blijven doen. Om hun gewicht in balans te houden of gewoon omdat ze slechte ontbijters zijn en op deze manier wel alles binnen krijgen wat ze nodig hebben, zonder dat ze om 10 uur naar de snoep pot grijpen.

proteïne dieet

Pas je voeding aan

Belangrijk is dus dat je je voedingspatroon aanpast ten tijde van je dieet, een veel gebruikte term is ook wel clean gaan eten, zo schoon mogelijk. Geen pakjes en zakjes en geen geprocesseerde suikers en andere voedingstoffen. Je zult ook hier aan moeten wennen maar eens je geen frisdrank meer drinkt (om er eentje te noemen) zal je merken dat wanneer je weer een glaasje neemt dat je achterover slaat van de hoeveelheid suikers of suikervervangers die erin zitten en de zoete smaak. Het is een proces maar afvallen kan een kickstart krijgen door een eiwitdieet de rest zal je zelf moeten doen.