Fitness Trainer A Opleiding

Functional Fitness en Calisthenics zijn nieuwe trends op het gebied van fitness, en het is eenvoudig om te zien waarom deze methodes op dit moment aanslaan. Veelal heb je louter je eigen lichaamsgewicht en enkele losse materialen nodig om aan de slag te gaan. Daarnaast zijn deze oefeningen gebaseerd op bewegingen die je tijdens het dagelijks leven maakt, in tegenstelling tot bijvoorbeeld veel beoefende exercises zoals push-ups en sit-ups. Daardoor zijn er vele baten verbonden aan deze vormen van trainen. Ben jij al overtuigd van de meerwaarde van deze sporten en wil je dit graag overbrengen aan anderen? Dan is de Fitness Trainer A Opleiding iets voor jou!

Wat leer je tijdens de Fitness Trainer A Opleiding?

Waarschijnlijk ben je al bekend met Functional Fitness, immers is dit veelal de reden waarom iemand besluit om deze opleiding te doen. Aan de hand van drie onderwerpen komt zowel de theorie als de praktijk aan bod tijdens deze opleiding. Deze drie hoofdonderwerpen zijn:

  • Functional Fitness: de hoofdiscipline, welke zowel beheerst moet worden door de trainer in opleiding als dat de kennis en oefeningen van deze sport overgebracht moet kunnen worden aan anderen.
  • Huidige trends: continu veranderen de oefeningen die populair zijn. Door hiervan op de hoogte te blijven, weet je wat er speelt en hoe jij jouw leerlingen moet benaderen.
  • Leiderschap: wanneer je enthousiast bent over Functional Fitness betekent dit niet automatisch dat je van nature een leider bent. Gelukkig is dit aan te leren tijdens de opleiding.